Özgürlüğe Yatırım ©2023 Tüm hakları saklıdır.

Özgürlüğe Yatırım

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Aylık Güncellemeler
  4. »
  5. 2024 Haziran Ayına Giriş

2024 Haziran Ayına Giriş

Özgürlüğe Yatırım Özgürlüğe Yatırım - - 3 dk okuma süresi
677 2

Selamlar,
Portföyüm  ₺1.477.771 yani  $45.943 değerine ulaştı. Finansal özgürlük oranım %15,31 ile tarihi rekoruna çok yakın bir seviyede. Son 1 haftadaki volatilite -40.000 TL değerinde bir kayıp yaşamama sebep oldu bu ayki raporda 1.5 Milyon TL ye ulaştım diyebilmeyi isterdim ancak piyasa biraz daha vaktin var diyerek bir süre daha bunu ertelemeyi tercih etti. İlk milyona ulaşacağım zamanda 4 kez 999.000 TL den dönmüştüm piyasanın benimle bir alıp veremediği var böyle konularda 🙂

-Aylık büyüme oranı TL bazında +%2,96 dolar bazında ise +%4,99 olarak gerçekleşti.

ALTIN

PCE verisi altın için olumlu. Kademeli olarak sattığım bir yatırım aracı olsada yılbaşından bu yana döviz bazında +%14 getiri sağlamış olması benim için yeterli. Portföydeki oranı giderek azalacak olsada bir süre daha satış için bekleyeceğim gibi gözüküyor.

ETF

ETF portföyümün detayları aşağıdaki grafikte mevcut. Genel portföydeki yatırım oranı %20 olana kadar almaya devam edeceğim. Sonrasında ETF tarafında beklemeye geçeceğim.


BIST

Kanayan yaramız ne vardı son 1 hafta sağlam kalsan 🙂 Şaka bir yana tabiki yatırım oranımı hızla arttırmaya devam ediyorum ve bu alanda daha agresif kararlar almaya başlayacağım bir sürece giriyorum. Portföyümün detaylarını grafikten inceleyebilirsiniz.

Tasarruf Oranı Ve Birikim Miktarı

Bu ay 444$ birikim miktarı ve %48 tasarruf oranı ile hedeflediğim noktanın altında kalmış olsamda düzenli olarak ekleme yapmaya devam edebilmek benim için önemli bir kural.

Yıl Başından 1 Hazirana

GENEL DURUM

SON

Öyle yada böyle bir şekilde yatırım yapmaya devam edeceğim çünkü geldiğim noktada maaşım kadar getiri elde etmeye başlayacağım günlerin yakın olduğunu biliyorum.

Kendi adıma zor bir ayı geride bıraktım umarım sizler için daha kolay geçmiştir 🙂

Günün sonunda küçük bir hatırlatma :

Değerli yorum ve görüşlerinizi bekliyor olacağım her zaman dediğim gibi Özgürlüğe Yatırıma devam 🙂


İlgili Yazılar

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
2 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Servet
Servet
1 ay önce

Rapor için teşekkürler takip etmek güzel

2
0
Would love your thoughts, please comment.x