Özgürlüğe Yatırım ©2023 Tüm hakları saklıdır.

Özgürlüğe Yatırım

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Aylık Güncellemeler
  4. »
  5. 2024 Ocak Ayına Giriş

2024 Ocak Ayına Giriş

Özgürlüğe Yatırım Özgürlüğe Yatırım - - 5 dk okuma süresi
519 5
finance

Selamlar,

Koca bir yılı geride bıraktık umarım dilediğinizce geçmiştir 🙂 Bu yıl benim dönüm noktam diyebileceğim yıllardan biri oldu. Neden mi?

Finansal özgürlük hedefimi bu yıl belirledim.
Twitter, Youtube ve bu blog bu yıl aktif olarak hayata geçti.
Finansal okur yazarlığımı geliştirmeye başladım.
Bir kaç kez hastanelik olsamda çabuk ayaklandım. En önemlisi de buydu zaten 🙂

Tasarruf Oranı ve Miktarı

Yıl boyunca yaptığım tasarruf ve birikimleri grafik haline getirmiştim öncelikle buradan başlamak istiyorum. Zira ben ve benim gibi düzenli alım yapan toplu para ile işlem yapmayan uzun vadeli yatırımcılar için değerli bir veri olduğunu düşünüyorum. Bu yıl ortalama tasarruf oranım %84,45 miktarım ise 733$ olarak gerçekleşti. Detayları ise aşağıdaki grafikten inceleyebilirsiniz.

ETF Portföyüm

ETF tarafında alımlarımı genel olarak eurobond kupon ödemeleri ile yapmayı düşünüyordum ancak kurdaki volatiliteyi göz önünde bulundurduğumda yeni yılda bu taraftaki alımlarımın ağırlığını arttırabilirim.

Fon Portföyüm

Tefas fonları tarafında henüz kazanç sağlayabilmiş değilim ancak şimdilik satmayı veya ekleme yapmayı düşünmüyorum. Özellikle TCD ve MAC fonlarında kazanç sağlamadan satmayı düşünmüyorum. Uzun vadede benim göremediğim yada yakalayamadığım fırsatları yakalayabileceklerini düşündüğüm için portföyümün bir kısmı ile fon yatırımı yapıyorum 🙂

Borsa İstanbul Hisse Portföyüm

Borsa İstanbul tarafında hisse alımlarıma düzenli olarak devam etmek istiyorum. Son bir kaç aydır zor bir dönemden geçtiğimizin farkındayım ancak bildiğim bir şey var. Zor dönemler olmasa biz nasıl lot miktarımızı arttıracağız? 🙂

Tahmini hesaplamalara göre 2024 için yukarıda gördüğünüz hisse portföyüm 11.367 TL temettü verecek gibi gözüküyor. Bu miktar tabiki aşağı veya yukarı yönlü değişiklik gösterebilir. Çünkü henüz netleşmiş bir temettü ödemesi yok. Bu miktarı tekrar yatırımlarımda değerlendireceğim.

EUROBOND

Eurobond yatırımlarıma şimdilik ekleme yapmayı düşünmüyorum ancak elimdekileri de vade sonuna kadar satmayı planlamıyorum. 2024 için toplamda $811,32 kupon ödemesi alacağım. Bu miktarı tekrardan yatırımlarımda değerlendireceğim.

PORTFÖYE GENEL BAKIŞ

Portföydeki oranlar zamanla değişim gösteriyor ancak ilk defa borsa İstanbul tarafında bu kadar yüksek bir paya sahibim ve bu oran giderek artacak gibi gözüküyor 🙂
Yıl sonu 1.000.000 TL hedefimi başarı ile gerçekleştirmek ve hatta yılı bu değerin üzerinde kapatabilmek benim için mutluluk verici. Umarım sizlerde istediğiniz miktarlara ulaşabilmişsinizdir. Geçen aya oranla TL bazında %7 Dolar bazında ise %5,2 büyüme performansı benim için oldukça motive edici oldu diyebilirim.

Aşağıdaki tablolar bir çok soruyu cevaplıyor. Ne kadar kazandın? Ne hedefliyorsun? CAGR oranın nedir? gibi. Bu yüzden özellikle paylaşmak istiyorum.

Yukarıdaki tablo başladığım günden bugüne ancak aşağıdaki tablo sadece 2023 için bunu da ayrıca eklemek istedim.

2024 İçin hedeflerimi bir önceki yazımda paylaştım. Ara hedefler benim için motive edici olduğu için önemli bir yere sahip 🙂 Uzun vadeli hedeflerim için ayrı bir sayfamda mevcut tabiki.

Aşağıdaki grafikte benim için oldukça değerli çünkü dönüp geriye baktığımda neler yaşadığımı daha net görebilmemi sağlıyor.

Yeni yılda herşey dilediğinizce olsun. Umarım sağlıklı mutlu ve güzel bir sene geçiririz. Siz bu yıl neler yaptınız? Portföy performansınız nasıldı? İstediğinizi elde edebildiniz mi? Değerli yorum, görüş, öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum şimdilik görüşmek dileğiyle 🙂

İlgili Yazılar

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
5 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
can
can
6 ay önce

çok bilgilendirici ve örnek olacak paylaşım. merakla tüm gelişmeleri bekliyoruz

Ozan
Ozan
6 ay önce

Tebrik ederim, emin adımlarla çok kârlı bir portföyle, iyi bir gelecek inşa etmeni temenni ediyorum.

trackback

[…] Yıl Başından 1 Temmuza […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x