Özgürlüğe Yatırım ©2023 Tüm hakları saklıdır.

Özgürlüğe Yatırım

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Aylık Güncellemeler
  4. »
  5. 2023 Kasım Ayına Giriş

2023 Kasım Ayına Giriş

Özgürlüğe Yatırım Özgürlüğe Yatırım - - 3 dk okuma süresi
300 6
no pain no gain

Selamlar,
Bir ayı daha geride bıraktık. Bu ay portföyümde kendimce önemli gördüğüm bir gelişmeye imza attım diyebilirim. Bu gelişme nedir? derseniz sonunda portföyüm 1.000.000 TL sınırına ulaştı.

Bu ay neler yaptım?

no pain no gain

Yıllık tasarruf oranım bu ay itibariyle ortalama %88,80 olarak gerçekleşti. 1.000.000 TL hedefime bu yıl ulaşmayı istediğim için bu oranın %80 ve üzeri olması gerektiğinin farkındaydım. Bundan sonraki aylarda oran dönem dönem düşecektir elbette. Fakat bu oran kişisel olduğu için her yatırımcıda farklı bir sonuç ortaya çıkacaktır. İş yoğunluğunun da katkısı oldu diyebilirim tasarruf oranımda.. Kendi psikolojinizi hayatınızı ailenizi yıpratmayacak bir oran ile sizlerde güzel bir tasarruf elde edebilirsiniz. Ben bu oran ile hayatımdan şimdilik memnunum çünkü yapmak istediğim şeyleri hala yapabiliyorum.

SATIŞLAR :

Hisse ve fonlara ekleme yapabilmek için kademeli olarak 38 gram altın sattım.

ALIŞLAR :

Fonları da unutmadık 🙂

Fonbulucu üzerinden katıldığım paya dayalı kitle fonlama kampanyalarını da es geçmemek lazım 🙂

Son 1 ayda portföyüm TL bazında %7 dolar bazında %4 oranında büyürken kâr oranım ise TL bazında %3,7 dolar bazında ise %1,4 olarak gerçekleşti.

Yıl başından bu yana portföyüm TL bazında %140 dolar bazında %57 büyürken kâr oranım ise TL bazında %64 dolar bazında ise %15 olarak gerçekleşti.

Portföyün son durumuna gelecek olursak :

Portföy TL ve Dolar bazlı grafik görünümü :

Borsa volatiliteye sahip bir yatırım çeşidi olduğu için inişler ve çıkışlar sürekli olacak. Bu süreçte düzenli alımlara devam ederek ortalama maliyeti düşürmek veya korumak önemli. Sabırlı ve sakin kalarak güvendiğim şirketlere yatırım yapmaya devam edeceğim.

En dibi ve en tepeyi maalesef bulamıyoruz “şu zaman alsaydık bu zaman satsaydık” diye kurulan cümlelere kapılmamak gerek 🙂 Örneğin son alımlarımda aceleci davranarak yüksek bir noktadan alış yaptım. Fakat bu süreçte oluşabilecek aksiliklere hazırım. Bunlar benim için birer tecrübe ve kendimi geliştirme fırsatı. Zira henüz genç bir arkadaşınızım hayat engebeli bir yoldur. Dönem dönem ayağımız takılabilir önemli olan yola devam edebilmek..

Değerli yorum tavsiye ve önerilerinizi bekliyor olacağım birdahaki yazımda görüşmek dileğiyle..

İlgili Yazılar

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
6 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Akın çetin
8 ay önce

Bir amerikalıya göre dolar bazlı olarak kat kat fazla kazanmışsınız hocam 👍😅 bol kazançlar takipteyim.

Sefer Yağmur
Sefer Yağmur
8 ay önce

Hocam öncelikle sizi tebrik ederim. Portföyünüzün son durumunu gösteren görsel hata vermiş bilginiz olsun.

Hedef Fiyat
8 ay önce

Merhaba dostum, öncelikle bol kazançlar ve sabır diliyorum. 1 milyon sınırını aştığın için kendinle ne kadar gurur duysan azdır. Bay Tutumlu bahsetmiş gelip bizzat tebrik etmek istedim. Portföyünü çok dağınık buldum, tek eleştirim bu olur. Zaten hisse senedi yoğun fonlar almışsın neden o kadar aşırı çeşitlendirmeye gittin merak ettim doğrusu.

Takip eden kişilerin hisse oranlarını da merak ettiğini tahmin edebiliyorum. Blogun için faydası olur oranlar verirsen. Tekrar hayırlı olsun.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x